5 bijzondere evenementenlocaties in Nijmegen

We hoeven jou niet te vertellen hoe belangrijk de locatie is voor een evenement. Chic of ruig, balzaal of huiselijke kamer, in het groen of in de stad, de locatie is bepalend voor de sfeer en uitstraling van je event. Ben je op zoek naar een bijzondere locatie in Nijmegen die je congres, meeting of bedrijfsfeest nét dat beetje extra beleving kan zorgen? Wij delen hier onze tips!

© Jurjen Drenth

1. Belvédère

Wie Nijmegen binnenrijdt over de Waalbrug ziet dit icoon meteen boven zich uittorenen: de Belvédère. Oorspronkelijk een waltoren, nu een sfeervolle locatie voor intieme evenementen van 10 tot 80 personen. Het overdekte terras met uitzicht op de Waal biedt nog eens plek aan 120 personen, voor wie een maatje groter wil gaan.

Lees verder

2. Concertgebouw De Vereeniging

In hartje Nijmegen, pal aan het Keizer Karelplein, ligt het prachtige Concertgebouw De Vereeniging. De Art Deco en Art Nouveau architectuur, de ornamenten met bladgoud en de glinsterende kroonluchters geven gegarandeerd grandeur aan je evenement. Het multifunctionele gebouw heeft meerdere zalen voor events tot 2.200 personen. De bekendste ruimte is de Concertzaal die wereldwijd geroemd wordt vanwege de topakoestiek.

3.Fort Lent

Op zoek naar een evenementenlocatie die mensen bijblijft? Dan is Fort Lent zeker een geschikte kandidaat. De locatie werd in de 19e eeuw gebouwd ter verdediging van de stad Nijmegen, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Door de ligging aan de oevers van de Waal geniet je van een prachtig uitzicht over het water en de uiterwaarden, bijvoorbeeld tijdens een activiteit op het dakterras van 250 m2! 

© Sanadome
© Sanadome

4. Sanadome

Bij Sanadome combineer je een inspirerend congres met heerlijke ontspanning. Naast 9 conferentiezalen heeft het hotel namelijk ook zijn eigen spa met fantantische wellnessfaciliteiten. In de thermen kom je helemaal tot rust, terwijl je in het mineraalrijke water uit eigen bron baadt.

Lees verder
© Lindenberg

5. Lindenberg, huis voor de kunsten

Geef je je evenement graag een vleugje kunst en cultuur? De Lindenberg bezorgt je graag een portie creativiteit tijdens je event, symposium of bedrijfsfeest. Het theater en kunsthuis biedt ruimte voor gezelschappen tot 1.200 personen en denkt graag mee over een culturele omlijsting van je zakelijke programma. Brengen jullie straks de creativiteit op gang met een workshop theatersport, schilderen, zang, stand-up comedy of dans?

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk: