Wandelend vergaderen? Win-Win!

Bewegen in de frisse buitenlucht geeft een enorme boost – zowel creatief, geestelijk als lichamelijk, want stiekem zitten we met z’n allen natuurlijk veel te veel stil. Een perfecte manier om wat extra beweging je werkdag in te smokkelen, is door een deel van je vergaderingen voortaan wandelend te doen vanuit de vergaderlocatie. En wist je dat zo’n wandelvergadering niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook nog eens leidt tot meer creativiteit? De Stanford Universiteit kwam tot de conclusie dat je creatieve denkvermogen met maar liefst 60% stijgt als je aan het wandelen bent. Win-Win!

Een bijzonder voordeel van deze groene regio, is het grote aantal vergader- en meetinglocaties middenin het groen. Alle ruimte om tijdens je teamdag daadwerkelijk de wandelschoenen aan te trekken voor een wandelmeeting. Door op de volgende punten te letten blijft je wandelvergadering effectief.

1. Plan je route/of juist niet
Een half uurtje tot een uur vergaderwandelen is perfect. Plan een route die daarbij past. Zo kun je je concentreren op je vergadering zonder dat je de weg kwijtraakt. De meetinglocatie, zet ongetwijfeld graag een route voor je uit. Wil je out of the box denken stimuleren? Dan is een beetje dwalen wellicht juíst een goed idee.

2. Wandelmeeting = effectief blokje om
Door te bewegen gaat er meer bloed naar je brein. Dat zorgt ervoor dat mensen creatiever denken en bovendien alerter zijn. Maar pas op dat je de voordelen van je wandelvergadering niet teniet doet door de route te uitdagend te maken. Zie je wandelvergadering als een effectief blokje om en pluk zo de vruchten van de extra beweging.

Lees verder

3. Pas de groepsgrootte aan
Een extra voordeel van wandelend vergaderen, is dat schouder aan schouder lopen zorgt voor verbinding. Veel meer dan wanneer mensen tegenover elkaar aan een tafel zitten. Dat betekent wel dat je je groepje beter klein kunt houden. Zo kun je naast elkaar lopen en elkaar goed verstaan.

4. Kies het juiste onderwerp
Hoe groot de voordelen van wandelvergadering ook zijn, sommige onderwerpen zijn misschien minder geschikt. Moeten er veel notulen gemaakt worden, heb je écht ondersteunende grafieken nodig of zijn de gespreksonderwerpen privacygevoelig? Dan kun je beter bij je vergaderlocatie blijven. Maar vergader dan bijvoorbeeld eens staand! Ben je een onderwerp aan het verkennen, ga je brainstormen of probleemoplossen? Dan is een wandelmeeting perfect!

5. Bereid de deelnemers voor
Even stevig doorstappen gaat niet zo lekker op je keurige pumps en een regendruppel is lang niet zo vervelend als je een goede jas aan hebt. Laat je deelnemers vooraf weten dat je (een deel van de) dag buiten bent of wandelend gaat vergaderen. Zo kan iedereen zich daarop kleden.

Lees verder

Wandelen toch niet helemaal de optie voor jou? Bij verschillende buitenlocaties kun je er ook voor kiezen om (een deel van je) vergaderprogramma buiten te doen. Zo heb je tóch de voordelen van die frisse buitenlucht.

Meer lezen?

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier