Rust, ruimte & volop groen

in de regio’s Veluwe, Arnhem, Nijmegen

Wist jij dat bijna één derde van alle bossen van Nederland in de regio Veluwe, Arnhem en Nijmegen ligt? Die rust, ruimte en al dat groen zorgen gegarandeerd voor een geslaagde zakelijke bijeenkomst. Van borrels en recepties, tot heisessies en buitenvergaderingen. Bij deze schitterende groene locaties raak je gegarandeerd geïnspireerd! 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is als Nederlands’ grootste natuurgebied dé plek als je op zoek bent naar rust en ruimte. Het gebied met maar liefst 5.400 hectare natuur wordt niet voor niets de groene schatkamer van Nederland genoemd!

 

De Veluwe als achtertuin

Midden op de Veluwe ligt 50|50 Hotel Belmont, hier weet je zeker dat je uitgerust wakker wordt, effectief vergadert én bijdraagt aan een bijzondere missie. Voor trainingen, workshops en vergaderingen tot 350 personen heeft dit vergader- en congreshotel tien multifunctionele zalen. Over hun missie: als re-integratiebedrijf biedt 50|50 Hotel Belmont bovendien jaarlijks zo’n honderd re-integranten op hun weg terug naar werk.

Eén van de grootste voordelen van de Veluwe als achtertuin, is de mogelijkheid om tijdens je meeting een frisse neus te halen. Bij Hotel de Sterrenberg gaan ze nog een stapje verder. Hier houden ze hun zakelijke gasten bij de les met een fijne energybooster of powerwalk en schep je een luchtje tijdens een stiltewandeling of een wandeling met de boswachter. Naast dat je er kunt vergaderen, kun je ook overnachten in het viersterrenhotel en genieten van de culinaire verwennerijen van het ambitieuze restaurant Cèpes.

Lees verder

Totaalbelevingen in het groen

Waarom de slogan van Centerparcs Het Heijderbos ‘Business as (un)usual’ is, begrijp je direct als je de bosrijke omgeving van het park binnenrijdt. Van een vernieuwd Business Center voor groepen van 4 tot 250 personen tot restaurants, cottages, hotelkamers en een uitgebreid aanbod aan activiteiten en faciliteiten: Centerparcs Het Heijderbos is een totaalbeleving waarin je uitstekend zaken kunt doen. De Jungle Dome - met een écht oerwoud – is een bijzondere plek voor teambuilding of een afsluitend feest.

Midden in al dat groen van de regio’s Veluwe, Arnhem, Nijmegen liggen verschillende industriële erfgoedparels verborgen. Herbestemd industrieel erfgoed betekent vaak een stoere omgeving. Dat geldt ook voor Buitengoed Panoven. Het ruime erfgoed bevindt zich midden in de natuur van de Liemers. Vergaderen doe je hier in de oude droogloodsen, na een intensieve vergaderdag kun je blijven overnachten in een van de fijne groepsaccomodaties of B&B-kamers. Liefhebbers kunnen zelfs kamperen. Elkaar beter leren kennen? Bij Buitengoed Panhoven kun je boogschieten, je eigen steen bakken of deelnemen aan verschillende Oudhollandse spelen.

  • Centerparcs Het Heijderbos

  • Buitengoed Panoven

  • Nederlands Watermuseum

Verborgen in én onder het Arnhemse park Sonsbeek ligt het Nederlands Watermuseum. Deze spetterende vergaderlocatie heeft mogelijkheden tot 120 personen, verdeeld over de oude Rentmeesterswoning en het ondergrondse gedeelte van het museum. Het Waterlab en de Waterwerkplaats zijn verrassende ruimtes voor workshops of dienen perfect als subzaal. In het  Grand Café Aan de Beek heb je uitzicht over Park Sonsbeek en wordt er tijdens je meeting voor de inwendige mens gezorgd. Binnen vijf minuten lopen sta je bovendien op Centraal Station Arnhem.

Teams smeden in het groen

Naast dat een groene omgeving voor rust en zowel letterlijke als figuurlijke ademruimte zorgt, leent de omgeving van de regio Veluwe, Arnhem en Nijmegen zich ook perfect voor teambuilding – ruimte zat! Veluwe Actief is actief aan de rand van het Nationaal Park Veluwezoom en put tijdens het organiseren van hun verschillende outdooractiviteiten uit ruim 30 jaar ervaring. Voor het huren van fietsen en (elektrische) scooters kun je bij Veluwe Actief terecht, maar ze regelen ook alle mogelijke uitjes en team challenges voor je. Handig: ze werken regelmatig samen met verschillende organisaties en accommodaties in de regio.

Wie neemt de leiding? Wie is handig en wie juist creatief? Tijdens de Schrootstrijd van Spelerij-Uitvinderij zijn dit de vragen waar het om draait. De Spelerij – De Uitvinderij in Dieren wil bezoekers (weer) laten terugvallen op hun verbeelding, mensen uit hun hoofd later kruipen en de handen het werk laten doen. Teambuilding, maar dan anders. Tijdens Schrootstrijd ga je samen met je collega’s daadwerkelijk aan de slag en waan je je een heuse MacGyver.

Lees verder

Hup, achter dat bureau vandaan en het groen in! Meer tips voor locaties met alle ruimte? Wij kennen de mooiste groene locaties en kijken graag met je mee om precies díe plek te vinden die past bij jouw doelstellingen.

Lees ook deze artikelen:

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier