Vergaderen in stijl: kies eens een kasteel of landgoed

Een indrukwekkende entree, stijlvolle zalen en een sfeervol grandeur. Gelderland is de provincie van landgoederen en kastelen! Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een vergaderlocatie? Toch heeft vergaderen in een kasteel of op een landgoed allerlei voordelen.

Het Hertogdom Gelre was in de middeleeuwen een belangrijke macht. Veel kastelen zijn bewaard gebleven en inmiddels omgetoverd tot unieke vergaderlocaties. Vergaderen op een kasteel of landgoed zorgt voor een echte wauw-factor. Je raakt ongetwijfeld extra geïnspireerd door je historische omgeving. Een zakelijk succes of jubileum te vieren? Dan zullen de gasten een locatie met grandeur niet snel vergeten.


Kasteel Engelenburg aan de rand van de Veluwe, is met een Orangerie, Koetshuis, Spieghelzaal, slotgracht, een 400 jaar oude ijskelder en een omliggend historisch park met eeuwenoude bomen een kasteel zoals je je een kasteel voorstelt. De zes royale vergaderzalen zijn vernoemd naar de illustere voormalige bewoners van het kasteel, zoals Prins Maurits, Jacob Schimmelpenninck van der Oye en Robert Jasper van der Capellen. Heden en verleden komen hier samen, aan alle details is gedacht. Onderbreek je je zakelijke bijeenkomst graag voor wat ontspanning? Kasteel Engelenburg heeft een 9-holes golfbaan en het 19e-eeuwse Serre restaurant dat door Michelin wordt aangeraden.

Verborgen op de Veluwe ligt een bijzonder type landgoed, industrieel erfgoed in dit geval. De unieke monumentale fabriekspanden zijn de parels van het eeuwenoude Landgoed Klarenbeek. Zelfs het geruis van de waterval die vroeger de kopermolen aandreef is nog te horen! De oude Sigarenkistenfabriek is volledig gerestaureerd tot ontmoetingsplaats, de voormalige Zagerij, Slijperij, Stookruimte, Opslag, Magazijn en de Werkplaats zijn fijne ruimtes die in te zetten zijn voor verschillende bijeenkomsten. Industriële elementen zoals aandrijfwielen en een takel zijn bewaard gebleven en moderne audiovisuele middelen zijn toegevoegd. Het ondernemende hart klopt hier nog altijd.

Lees verder


Kasteel Doorwerth is echt zo’n kasteel dat tot de verbeelding spreekt. De dikke buitenmuren en de gracht zorgden in vroegere tijden voor bescherming, nu zorgen ze ervoor dat je zonder afleiding het doel van jouw bijeenkomst kunt behalen. Na gedane zaken toch wat afleiding? Kasteel Doorwerth ligt vlakbij Arnhem en is omringd door wandelpaden. Bovendien huizen zowel de collecties van Museum Veluwezoom, het Nederlands Jachtmuseum en de Nationale Bosbouwcollectie, als de erfgoedstukken uit het kasteel zelf in Kasteel Doorwerth. Vergaderen kan onder andere in de historische tuigkamer, proosten of dineren kan onder de kroonluchters van de koetsruimte. Het kasteel heeft zijn eigen moestuin, dus ook een kasteeldiner van lokale producten hoort tot de mogelijkheden.

Midden in het land van Maas en Waal ligt het middeleeuwse Kasteel Hernen. In de zalen van het kasteel zijn zowel zakelijke gasten als particulieren welkom voor ontvangsten, presentaties, vergaderingen en lezingen, maar ook exclusieve diners of grotere evenementen op de binnenplaats of in het omliggende groen zijn mogelijk. Wil als break out sessie eens iets anders doen en meer over je omgeving en het bijzondere kasteel leren? Laat je dan door de ‘pratende lantaarn’ van Kasteel Hernen meevoeren naar 1544, toen Reyner van Wijhe en zijn Margretha in het kasteel woonden.

Lees verder

Kasteel & park Rosendael vormen een inspirerende twee-eenheid die zich prima leent voor een zakelijk evenement in een historische setting. Park Rosendael is een van de oudste parken van Nederland en midden in dit uitgestrekte landschapspark ligt Kasteel Rosendael. Het kasteel zelf heeft verschillende historische vertrekken voor een evenement tot 100 personen, maar ook de Oranje-rie (met een capaciteit tot 150 personen) en het Kasteelcafé zijn geschikt voor een vergadering, lunch of brainstormsessie. Samen met Veluwe Actief worden hier sportieve groepsactiviteiten georganiseerd, maar ook een themarondleiding door het kasteel of het landschapspark is een mooie aanvulling op een zakelijk programma.

Meer inspiratie voor jou:

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier