Duurzame congreslocaties

De motivatie om een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de aarde is groter dan ooit. Duurzaamheid staat dan ook steeds hoger op de lijstjes van eventorganisatoren die naar mogelijkheden zoeken om hun voetafdruk te beperken.

Gelukkig zijn er steeds meer locaties die hun groene hart laten spreken! Zonder geitenwollensokken, maar wel met duurzame catering, een verantwoorde bedrijfsvoering en creatieve manieren om jouw volgende bijeenkomst zo klimaatneutraal mogelijk te organiseren. Met de schitterende omgeving is Gelderland dé groene provincie bij uitstek. Waar kun je als eventorganisator op letten als je op zoek bent naar een duurzame congreslocatie? 

Natuurbeheer
Zit het groene gedachtengoed in het DNA? Doet de locatie iets extra’s voor natuurbeheer of wordt er aandacht besteed aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Dan heb je een groene locatie te pakken! Mens, dier én natuur staan in het middelpunt bij Wenum Hoeve. Hier kun je vergaderen op een boerderij met uitzicht op de koeienstal en de uitgestrekte weilanden. Groener wordt het niet! Naast een inspirerende vergaderlocatie is Wenum Hoeve als zorgboerderij ook een locatie met een bijzonder uitgebreide MVO-doelstelling. Honger na een intensieve vergadersessie? Ze serveren producten uit eigen Moes- en Pluktuin.

Energiebesparende oplossingen
Energiegebruik tijdens een zakelijke bijeenkomst is onvermijdelijk. Gelukkig zijn hier energiebesparende oplossingen voor. Steeds meer duurzame congreslocaties gaan voor groene stroom, zonnepanelen en waterbesparingsopties. Een van de meest duurzame hotels van Nederland is Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Om de warmte in het hypermoderne hotel te regelen, wordt een warmtepomp ingezet. Daarnaast heeft het hotel een groen dak, een insectenhotel, nesten voor gierzwaluwen en kraamverblijfkasten voor de dwergvleesmuis. Met 12 multifunctionele (vergader)zalen, 116 hotelkamers en een uitstekende bereikbaarheid is het hotel de perfecte plek voor een duurzame bijeenkomst.

Lokale catering en No Food Waste
Hoe lokaler de producten, hoe minder belastend. Wordt er bij een locatie daarnaast ook nog eens rekening gehouden met het voorkomen van voedselverspilling en hebben ze creatieve oplossingen voor die producten die toch in de afvalbak terechtkomen? Dan zit het groene hart op de juiste plek! Landgoed Rhederoord heeft een duurzame topclassificatie. Het beheer van een historisch landgoed doet je nog eens extra beseffen hoe belangrijk het is om goed voor het milieu, de maatschappij en de mens te zorgen. Op het groene landgoed – omgeven door een eigen park van 12 ha – wordt een duurzaam inkoopbeleid gevoerd. De koks koken met producten uit eigen moestuin én het landgoed heeft zijn eigen waterbron. Natuurlijk wordt Water159 als erkend streekproduct aan alle gasten geschonken.

Door te kiezen voor een duurzame congreslocatie geeft je niet alleen een beetje terug aan de aarde, je krijgt er ook inspirerende locaties met het hart op de juiste plek voor terug. Twee vliegen in een klap! Zoek je een duurzame locatie in Gelderland? Neem contact op met Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen voor onafhankelijk advies.

Dit vind je misschien ook leuk:

Contact opnemen

Neem contact op met je accountmanager. Dit kan via het contactformulier. Je wordt vrijblijvend van advies voorzien over alle zakelijke mogelijkheden in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en de Veluwe.

Contactformulier