Duurzame congreslocaties

Nu organisaties steeds meer nadruk leggen op milieuvriendelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, neemt ook de vraag naar duurzame congres- en vergaderlocaties toe. Gelukkig zijn er steeds meer locaties die hun groene hart laten spreken. Dat doen ze bijvoorbeeld met innovatieve en CO2-neutrale gebouwen, een duurzame bedrijfsvoering en (h)eerlijke catering van lokale producten. Met de schitterende groene omgeving is Gelderland dé regio vol duurzame congreslocaties. Zo is jouw volgende congres niet alleen succesvol, maar ook zo klimaatneutraal mogelijk!

Volledig CO2-neutraal

Natuurlijk zijn de apen bij Apenheul in Apeldoorn de belangrijkste inspiratiebron. Zij maken elk evenement of congres uniek. Zo verzorgen Apenheul-experts regelmatig inspirerende lezingen over hun vakgebied, want van apen kunnen we veel leren. Met de volledig CO2-neutrale congreslocatie De St@art heeft Apenheul een bovendien bijzonder paradepaardje. De St@art heeft een auditorium voor 300 gasten, meerdere subruimtes en een overdekt terras. Per 2024 is daar nog een bijzondere vergaderruimte bijgekomen. In de Tiny Lodge vind je een inspirerende plek voor een training, MT-sessie of vergadering tot 8 personen terwijl je je laat inspireren door de orang-oetans op het eiland direct naast de lodge.

Ook bij Van der Valk Lent laten ze graag hun groene hart spreken, duurzaamheid stond al vanaf moment één bovenaan hun wensenlijstje en kreeg tijdens de bouw alle aandacht. Dat resulteerde in een op en top duurzame locatie met innovatieve warmtepompen, een bijenhotel op het dak, nestkasten voor gierzwaluwen en dwergvleermuizen plus een groene daktuin die schadelijke stoffen filtert en neerslag vasthoudt. Hiermee verdienden ze terecht zowel een BREEAM Excellent certificaat als het Green Globe certificaat. Met 12 multifunctionele (vergader)zalen, 116 hotelkamers en een uitstekende bereikbaarheid is het hotel de perfecte plek voor een duurzame bijeenkomst.

Midden in de natuur

Het groene hart van deze toch al groene regio is met 5400 hectare pure natuur Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. De natuur speelt hier vanzelfsprekend de hoofdrol, want als je hier je zakelijke bijeenkomst of congres organiseert, dan draag je direct bij aan behoud van het natuurgebied. Overweldigende natuur, een moderne locatie en unieke buitenactiviteiten. In Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt vergaderen in het groen naar een nieuwe dimensie gebracht. Midden in de natuur vind je het duurzaam gebouwde Parkpaviljoen, waar je zowel voor een vergadering, een exclusieve bijeenkomst, een buitenevenement óf een workshop houthakken op de juiste plek bent.

Ook bij Hotel de Werelt vergader je met vogelgeluiden op de achtergrond. Voor een frisse bosgeur hoef je hier alleen het raam even open te doen. Tijdens de recente metamorfose van het hotel is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en dat zie je overal terug. Met 15 zalen, een eigen restaurant, wellnesscentre, 125 hotelkamers en de Veluwe als achtertuin is De Werelt een fijne plek voor zowel beurzen en congressen als heidagen of meerdaagse kennissessies. De rust, ruimte en natuur rondom kun je goed gebruiken om je zakelijke sessie af te wisselen met een activiteit. Bijvoorbeeld een brainstorm in het bos, een actieve bootcamp om de hoofden leeg te maken of een wandeling om creatieve ideeën op te doen!

Lees verder

Slim, innovatief en duurzaam

Wageningen University & Research (WUR) speelt wereldwijd een toonaangevende rol in onderzoek naar voedselproductie, voedselveiligheid, duurzaamheid, en de interactie tussen mens en milieu en opereert zo groen en CO2-neutraal mogelijk. Dat geldt ook voor Omnia, gelegen aan de ingang van Wageningen Campus in het hart van FoodValley en niet voor niets dé plek waar wetenschappers, studenten, partners en zakelijke relaties met elkaar in gesprek te laten gaan over wereldwijde vraagstukken. Er zijn meerdere zalen beschikbaar in het open en transparante gebouw die ook te huren zijn voor gezelschappen van buiten de universiteit.

Wil jij de CO2-uitstoot van jouw bijeenkomsten graag compenseren, een locatie die goed bereikbaar is met het OV én een passend F&B aanbod, kortom: een bewust georganiseerde bijeenkomst? Dan begrijpt The Green Meeting Centre Arnhem helemaal waar jij naar op zoek bent. Hier draag je met je bijeenkomst echt een steentje bij aan een groenere wereld. Bijeenkomsten zijn hier altijd 100% klimaatneutraal, je geniet van verantwoorde catering en de ligging direct aan Arnhem Centraal zorgt voor een perfecte bereikbaarheid. The Green Arnhem heeft 14 vergaderzalen met een fantastisch uitzicht over Arnhem en is al vijf jaar lang Green Key Gold gecertificeerd.

Energie voor de toekomst

De combinatie van een industriële moderne uitstraling én het feit dat je midden in het hart van een duurzame bedrijvencampus zit waar bedrijven zijn gevestigd die zich bezighouden met clean technologies (EMT), maakt van Act Eventstudios (voorheen Industriepark Kleefse Waard) een duurzame hub waar je als organisatie met energie voor de toekomst op je plek bent. Je kunt hier terecht voor vergaderingen van 4 personen tot bijeenkomsten voor 750 personen Dit is een plek om te ontmoeten, kennis uit te wisselen, te verbinden, elkaar te inspireren … to Act!

Lees verder
Bekijk meer

Dit vind je misschien ook leuk:

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier