Duurzame congreslocaties

De motivatie om een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de aarde is groter dan ooit. Duurzaamheid staat dan ook steeds hoger op de lijstjes van eventorganisatoren die naar mogelijkheden zoeken om hun voetafdruk te beperken. Gelukkig zijn er steeds meer locaties die hun groene hart laten spreken! Zonder geitenwollensokken, maar wel met duurzame catering, een verantwoorde bedrijfsvoering en creatieve manieren om jouw volgende bijeenkomst zo klimaatneutraal mogelijk te organiseren. Met de schitterende omgeving is Gelderland dé groene provincie bij uitstek. Deze locaties scoren een tien als je op zoekt bent naar een duurzame congreslocatie.

Allround duurzaam

Het predikaat ‘meest duurzame bedrijventerrein van Nederland’ krijg je niet zomaar, maar Industriepark Kleefse Waard heeft deze titel dik verdiend binnengesleept. Ze lopen niet alleen voorop op het gebied van duurzaamheid en circulariteit, maar ook door sociaal maatschappelijke aspecten - zoals educatie, inclusiviteit en samenwerken - mee te nemen in alle nieuwe ontwikkelingen op en rondom het park. Ze zien IPKW als één groot proefveld voor duurzaamheid, waar ook jij mee kan werken aan een circulaire economie.


Met de prominente plek op de Wageningen Campus in het hart van FoodValley is Omnia een levendige plek om wetenschappers, studenten, partners en zakelijke relaties met elkaar in gesprek te laten gaan over wereldwijde vraagstukken. De WUR opereert zo groen en CO2-neutraal mogelijk, Omnia is gasvrij en het dak is bedekt met sedum. Ook de omliggende natuurtuin draagt bij aan de biodiversiteit op de campus. Er zijn meerdere zalen beschikbaar in het open en transparante gebouw.

Natuurbeheer

Hotel de Werelt is haast een ode aan de Veluwe. Bij de uitgebreide metamorfose van het hotel twee jaar geleden is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Dat zie je niet alleen terug in het gebruik van natuurlijke materialen, maar zit ook in de keuzes die ze gemaakt hebben op het gebied van stroomvoorziening (zonnepanelen) en dak- en gevelisolatie. De prachtige omgeving doet de rest. Vanuit de zalen loop je zo de bosrijke omgeving van de Veluwe in voor een wandelingetje tussendoor of een energieke start van je dag.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is niet alleen een uniek natuurgebied met 5400 hectare pure natuur, het park biedt ook een inspirerend decor voor evenementen. Het duurzaam gebouwde Parkpaviljoen is eigentijds en beschikt over alle voorzieningen. De natuur speelt hier vanzelfsprekend de hoofdrol, want boek je hier een bijeenkomst, dan draagt je bij aan het behoud van het natuurgebied. Of je nu voor een exclusieve bijeenkomst, een groots buitenevenementen of een vergadering met een workshop houthakken komt, hier sta je direct in contact met de natuur.

De liefde voor de natuur en dieren staat voorop bij Apenheul. Niet alleen is deze duurzame locatie centraal in Nederland geliefd voor een familieuitje, met de volledig CO2-neutrale congreslocatie De St@art heeft Apelheul een bijzonder paradepaardje. Vanuit de Kambizuri-lodges kijk je zo op het apeneiland. Apenheul gebruikt zoveel mogelijk biologische, FairTrade en diervriendelijke (horeca)producten. Wist je dat de vloerbedekking in De St@art gemaakt is van gerecyclede autobanden en spijkerbroeken?

Lees verder

Energiebesparende oplossingen

Duurzaamheid prijkte bovenaan het wensenlijstje tijdens de bouw van Van der Valk Nijmegen-Lent. Dat betekent dat er nu een op en top duurzame locatie staat! Innovatieve warmtepompen koelen en verwarmen het hotel en de innovatieve Kitchen Air Technology garandeert minimaal energieverbruik. Maar misschien wel meer tot de verbeelding sprekend zijn het bijenhotel op het dak, de nestkasten voor gierzwaluwen en dwergvliermuizen en de groene daktuin die schadelijke stoffen filtert en neerslag vasthoudt. Met 12 multifunctionele (vergader)zalen, 116 hotelkamers en een uitstekende bereikbaarheid is het hotel de perfecte plek voor een duurzame bijeenkomst.

What’s in a name? The Green Arnhem omarmt de wens om een jouw bijeenkomst op een bewuste manier te organiseren volledig. Hier draag je met je bijeenkomst echt een steentje bij aan een groenere wereld. Bijeenkomsten zijn hier altijd 100% klimaatneutraal, je geniet van verantwoorde catering en de ligging aan Arnhem Centraal zorgt voor een perfecte bereikbaarheid. The Green Arnhem heeft 14 vergaderzalen en is al vijf jaar lang Green Key Gold gecertificeerd.

Dit vind je misschien ook leuk:

Contact opnemen

Neem contact op met je accountmanager. Dit kan via het contactformulier. Je wordt vrijblijvend van advies voorzien over alle zakelijke mogelijkheden in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en de Veluwe.

Contactformulier