11 inspirerende vergaderlocaties in de regio

Dat vergaderen beter gaat in een inspirerende omgeving is inmiddels geen nieuws meer. Zonde dat we vanwege tijdgebrek tóch vaak onder dat systeemplafond blijven zitten. Niet als het aan Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen ligt: de regio Veluwe, Arnhem, Rijk van Nijmegen kent verschillende prachtige locaties die perfect zijn om een frisse wind door je vergaderingen te laten waaien. We hebben zes inspirerende vergaderlocaties voor je op een rijtje gezet die niet alleen de productiviteit verhogen, maar ongetwijfeld ook een welkome verandering zullen brengen in de manier waarop je vergadert.

De beste vergaderlocatie is een plek die je verbeelding weet te prikkelen. Dat kan door een rustgevende groene omgeving waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën of door het toevoegen van interessante linkjes die de creativiteit aanzwengelen.

Een cultureel sausje over je vergadering

Ook een cultureel sausje kan het doel van je vergadering benadrukken. Zoals bij het levendige cultuurhuis Rozet middenin het centrum van Arnhem. Dit is dé plek om je team weer ‘aan’ te zetten. Ze bieden hier allerlei mogelijkheden om elementen van taal, kunst en erfgoed aan jouw vergadering toe te voegen. Geinig: je kunt een sneldichter vragen om aan de slag te gaan met de notulen van jouw vergadering! Het gebouw zelf - uitgeroepen tot ‘Beste Gebouw van Nederland’ - is zelf ook superinspirerend. In de verschillende unieke ruimtes, zoals het auditorium met adembenemend uitzicht over de stad, ben je van alle gemakken voorzien en kun je zowel plenair als in subgroepen aan de slag.

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging vormen samen hét toneel voor jouw event. Ook als zakelijke gast sta je hier in de spotlights, al is het maar door de uitstraling van de twee bijzondere gebouwen. Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging hebben allebei een eigen uitstraling met verschillende kleinere ruimtes voor vergaderingen of break-outsessies, maar kunnen voor grote congressen ook een mooi geheel vormen. De strakke monumentale architectuur van de Schouwburg imponeert, terwijl de muurschilderingen en kroonluchters van Concertgebouw de Vereeniging grandeur uitstralen. Een vergadering óp het podium? Dat kan hier ook!

Het Nederlands Openluchtmuseum is een prachtig museumpark van maar liefste 44 hectare aan de bosrijke rand van Arnhem. Verspreid over dit terrein bevinden zich verschillende unieke historische locaties die niet alleen een uniek kijkje in de Nederlandse geschiedenis geven, maar ook te gebruiken zijn als locatie voor een bijzondere bijeenkomst. Huur je het hele terrein dat kun je hier terecht met maar liefst 12.000 personen, maar ook met een klein clubje voel je je hier thuis. Het wisselende programma en de tijdelijke tentoonstellingen leveren altijd interessante gesprekstof op tijdens een rondje door het park.

Industriële inspiratie

Zeg je bruisende broedplaats, dan zeg je VasimEvents! De Vasim staat op het Nijmeegse NYMA terrein, een industrieel gebied met een herbestemming, waardoor je midden tussen de jonge ondernemers, hippe restaurants en koffietentjes zit. Er zijn verschillende ruimtes, waardoor je hier met zowel 50 als 2000 personen terechtkunt voor congressen, beurzen, zakelijke evenementen en vergaderingen. Hier borrelen die nieuwe ideeën als vanzelf op.

Nog zo’n industriële locatie waar je profiteert van bruisend ondernemerschap is Industriepark Kleefse Waard De bedrijven die op het terrein gehuisvest zijn, vormen samen de cleantechcampus van de toekomst. IPKW is daarmee dé plek als je iets wilt organiseren op het gebied van energie, recycling, mobiliteit, nieuw materiaalgebruik of design. IPKW heeft vier moderne vergaderruimtes, die daarnaast ook inzetbaar zijn voor andere zakelijke bijeenkomsten of feestelijke gelegenheden.

Lees verder

Vergaderen in de frisse boslucht!

Frisse boslucht doet iets met je inspiratie, precies wat je nodig hebt voor een effectieve vergadersessie. Bospaviljoen ’t Leesten is – de naam zegt het al – een heerlijk bospaviljoen mídden in het bos bij Ugchelen. Je kunt kiezen uit twee vergaderruimtes met de naam Beuk en Eik, waar je van alle gemakken voorzien bent. Bij een goede vergadersessie hoort een uitgebreide lunch, die ook in de naastgelegen Brasserie ’t Leesten genoten kan worden. Even eruit? Een boswandeling is een prima manier om even de benen te strekken en weer effectief aan de slag te kunnen!

Bij Hotel Restaurant de Echoput wordt niet alleen de verbeelding geprikkeld, maar ook de tong! Hier kun je niet alleen terecht voor hoogstaande gastronomie, maar ook voor een vergadering, training of ander zakelijk evenement. Of allebei natuurlijk, want na een vergadering in een van de multifunctionele ruimtes van de Echoput, kun je hier samen aan de slag tijdens een kookworkshop, boek je een proeverij of neem je deel aan een wildwandeling. Grote kans dat je hier daarna wilt blijven dineren en overnachten.

Vergaderen bij een Centerparcslocatie? Dat is nog eens verrassend! Bij Centerparcs Het Heijderbos weten ze dan ook precies hoe je zakelijke spijkers met koppen het beste combineert met de nodige ontspanning. Naast dat je gebruik kunt maken van (een van de) 7 multifunctionele vergaderzalen, kunnen ze je adviseren over een uitgebreid activiteitenprogramma. Het Heijderbos ligt midden in het bos en heeft een eigen indoor sporthal. Zelfs overnachten behoort tot de mogelijkheden, van basis comfort tot zeer luxe.

Het is nooit ver zoeken naar een linkje met het thema van jouw vergadering bij het Safari Meeting Centre in Koninklijke Burgers’ Zoo. Het Safari Meeting Centre ligt midden tussen de Bush, Desert, Ocean en Safari van Koninklijke Burgers' Zoo, waardoor de natuurlijk omgeving al vanzelf inspireert! Koninklijke Burgers’ Zoo biedt bijpassende bio-inspiratie in de vorm van lezingen, workshops en rondleidingen op met name thema’s als duurzaamheid en natuurbescherming. Met zalen als het Auditorium met aangrenzende foyer, vijf lodges en het Safari Restaurant is deze unieke locatie geschikt voor zowel vergaderingen als teambuilding en congressen.

Volledig ontzorgd

Misschien nog wel fijner dan een boost aan effectiviteit, is het feit dat een goede externe vergaderlocatie je vrijwel al het geregel uit handen neemt. Bij Postillion Hotels weten ze daar alles van, zowel hun vergaderruimtes als medewerkers zijn flexibel en ze laten graag zien waarom ze jou zo graag ontzorgen. Postillion Amersfoort Veluwemeer is een fijne vergaderlocatie aan het water, waar je terechtkunt voor zowel een snelle brainstorm als een dagvullende meeting. Bijkomend voordeel: je kunt na je meeting blijven overnachten en je hebt vrijwel overal een prachtig uitzicht over het Veluwemeer.

Zoek je een fijne vergaderlocatie in Arnhem of in een bosrijke omgeving? Ook Postillion Hotel Arnhem is een fijne plek voor een meeting. Ze bieden complete vergaderarrangementen, maar ze zitten ook vol inspiratie voor een aanpak op maat. Zowel Het Nationaal Park Hoge Veluwe als het centrum van Arnhem liggen vlakbij, zodat je herten kunt spotten óf even de stad in kunt als vergaderbreak. Continue focus nodig? Het speciale brainfood dat Postillion Hotels tijdens meetings serveert, zorgt voor een evenwichtige op- en afname van energie waardoor je altijd geconcentreerd blijft.

Lees verder

Meer lezen?

Contact opnemen

Neem contact op met je accountmanager. Dit kan via het contactformulier. Je wordt vrijblijvend van advies voorzien over alle zakelijke mogelijkheden in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en de Veluwe.

Contactformulier