Alle ruimte in en om Apeldoorn Congresstad

Jouw evenement tussen de apen? In een paleistuin? Een oude fabriek, museum, theater, charmehotel of een monumentaal pand? In de stad, op de hei of bij het bos? Nergens anders vind je zoveel verrassende locaties als in Apeldoorn. Tel daar een centrale, groene ligging, een bijzondere aandacht voor duurzaamheid én de aanwezigheid van verschillende (inter)nationale bedrijven bij op en je hebt de perfecte zakelijke bestemming.

Veelzijdig & ruim

De weidsheid van de directe omgeving zie je terug in de locaties in Apeldoorn. Zeeën van ruimte, karakter én voldoende parkeergelegenheid? In Apeldoorn zit je goed. Voor podiumspektakel en een flinke capaciteit is Theater & Congres Orpheus de plek waar jij met jouw evenement de spotlights pakt. Stads en robuust zijn de hallen van Zwitsal Apeldoorn. Daar waar vroeger de potjes zalf de hoofdrol speelden, is nu plek voor evenementen en nieuw ondernemerschap. In het voormalige ketelhuis vind je bovendien de kleinschaligere locatie STOOM met volop authentieke details. Een mooie tegenhanger is Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. Hier zijn zakelijke mogelijkheden en de natuur bijna onzichtbaar met elkaar verbonden, waardoor je weg van alle drukte spijkers met koppen kunt slaan. Naast natuur ook op zoek naar een sportieve atmosfeer? Bij Omnisport hebben de vergaderruimtes zicht op de topsporthallen! Door de veelzijdigheid is Apeldoorn de perfecte locatie voor een meerdaagse meeting. Met 16 multifunctionele zalen en 151 kamers en suites is dat bij Van der Valk Hotel Apeldoorn zó geregeld dat iedereen kan blijven slapen.  

Uniek in Nederland

Als je maar één reden zoekt voor een zakelijke evenement in Apeldoorn, laat dat dan de schitterende natuur zijn. Met 5.400 hectare natuur is Het Nationale Park De Hoge Veluwe als groene schatkamer niet te missen. Of wat dacht je van Radio Kootwijk, midden op de hei. Het woord heidag krijgt een nieuwe betekenis in dit imponerende Rijksmonument. En met SOS Events is het tussen het harde werken door ook tijd voor een ontspannende break. Speel een pubquiz, ontdek wie als snelste kan ontsnappen uit een escaperoom of speel de i-Challenge mét gepersonaliseerde bedrijfsvragen.

Lees verder

Naast brainstormen, plannen en kennisdelen is ontspannen en ontmoeten een belangrijke reden voor het organiseren van een evenement. Mag plezier de boventoon voeren? Bij Evenementenlocatie Pretpark Julianatoren vind je alles voor een ontspannen dag weg. Het Jul & Julia Theater is geschikt voor een plenair programma en er zijn allerlei arrangementen voor grote groepen samengesteld. Naamgeefster Juliana bracht haar zomers door in Paleis Het Loo. Naast de voormalige koninklijke residentie is het paleis een nationaal museum en een unieke locatie voor zakelijke evenementen met een koninklijk tintje. Om in het thema te blijven: Bilderberg Hotel De Keizerskroon was tot de jaren zestig persoonlijk bezit van Koningin Wilhelmina en kent nog steeds een koninklijke service en gastvrijheid.

Apeldoorn Congresstad denkt graag mee om het doel van je evenement te koppelen aan een passende locatie. Is teambuilding een belangrijke doelstelling? Apenstreken op de werkvloer krijgen context tijdens een bezoekje aan Apenheul. Niet alleen loop je hier letterlijk tússen de apen, tijdens een workshop kun je hier alles leren over apen op bijvoorbeeld het gebied van leiderschap, communicatie of relaties. 

Samenkomen rondom de vuurkorf

Gezellig samenkomen, genieten van de natuur en van de warmte van de vuurkorf. In Apeldoorn is hier volop ruimte voor! Of je komt voor workshops, meetings of het vieren van een jubileum met een vuurkorfsessie zit je altijd goed. En natuurlijk kunnen de marshmellows niet ontbreken. 

Lees verder
Bekijk de mogelijkheden

Kleinschalig & persoonlijk

Onder de indruk van de overweldigende natuur of een intensieve vergaderdag is het fijn bijkomen bij de volgende locaties. Even de koppen bij elkaar? De faciliteiten van Hotel en Kasteel Spelderholt zorgen ervoor dat je het omringende landgoed niet af hoeft. De locatie hanteert een bijzonder vergaderconcept: ze bieden jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking een prettige leeromgeving waarin zij de kans krijgen om hun zelfredzaamheid te vergroten. Je draagt dus bij aan hun persoonlijke ontwikkeling! Midden in het centrum van Apeldoorn ligt CODA Museum: dé plek in Apeldoorn waar genieten, ontmoeten en cultuur centraal staan. Hier krijgt je evenement net even dat beetje meerwaarde. Geestelijk genoeg uitgedaagd voor de dag?  Midden op de Kroondomeinen ligt Charme Hotel Oranjeoord, door de ligging perfect voor allerlei buitenactiviteiten. Een welverdiend wijntje is daarna een welkome afsluiter van de dag. Bij City Lounge Apeldoorn zijn de voormalige bankkluizen – nu onder andere in dienst als wijnkelder - het decor voor sfeervolle evenementen.

Hulp nodig?

Apeldoorn Congresstad helpt je graag bij het organiseren van jouw bijeenkomst in Apeldoorn! Van kleine meeting tot grote congressen en events met meerdere locaties, hotels en activiteiten… alles kan! 

Lees verder
Neem contact op

Bekijk alle locaties in Apeldoorn:

Contact opnemen

Neem contact op met je accountmanager. Dit kan via het contactformulier. Je wordt vrijblijvend van advies voorzien over alle zakelijke mogelijkheden in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en de Veluwe.

Contactformulier