Resultaten Fieldlabs bekend

Er kunnen meer mensen aanwezig zijn bij evenementen dan tot nu toe in de routekaart van de overheid staat. Met de juiste maatregelen kunnen evenementen deze zomer 50 tot 100 procent van het normale aantal bezoekers toelaten.

Dit blijkt uit de testevenementen die afgelopen maanden plaatsvonden in onder andere theaters, poppodia en congescentra. Het onderzoek was er onder meer op gericht in kaart te brengen waar de bezoekers elkaar vooral tegenkomen en waar de risico's liggen. Volgens hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss wijzen de uitkomsten uit dat er meer mensen naar evenementen kunnen dan tot nu toe door de overheid wordt toegestaan. “Tijdens het hoogste risiconiveau zou dat tot vijftig procent van de capaciteit kunnen. Als het epidemieniveau op zorgelijk staat, zou het zelfs toch tot 100 procent kunnen. Als er goede, specifieke maatregelen worden genomen.” De specifieke maatregelen waarop de onderzoekers duiden, gaan onder meer over toegangstesten, de juiste hoeveelheid ventilatie bij binnenevenementen en de bezoekersstromen bij buitenevenementen. 

 

Wij helpen je op weg

Klaar om jouw event te gaan plannen? Er zijn steeds meer locaties in de regio met uitstekende congres- en vergadermogelijkheden. Laat ons je een handje helpen! Als Convention Bureau adviseren wij meeting- en eventplanners professioneel, onafhankelijk en kosteloos over de mogelijkheden op de Veluwe en in de regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen. We hebben veel kennis van de regio’s en een groot en waardevol netwerk, waardoor we je veel werk uit handen kunnen nemen. Plan je evenement en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Meer lezen?

Contact opnemen

Neem contact op met je accountmanager. Dit kan via het contactformulier. Je wordt vrijblijvend van advies voorzien over alle zakelijke mogelijkheden in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en de Veluwe.

Contactformulier