Ook hybride kun je je doelen bereiken!

Creatief omgaan met de mogelijkheden die er wel zijn, dat is wat Claudia Schreven, eventmanager bij het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, het afgelopen jaar heeft gedaan. ‘Kan niet’ komt niet in haar woordenboek voor, zo blijkt ook uit de creatieve manier waarop ze – passend binnen de maatregelen van dat moment - zowel een ultiem vrolijke als een mooie maar verdrietige bijeenkomst wist te organiseren. Ze laat hiermee zien dat je óók met hybride bijeenkomsten je doelen kunt bereiken én dat ze in vrijwel alle sectoren inzetbaar zijn.

Bijzondere invulling
Als eventmanager bij het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen, heeft Claudia een bijzondere baan. Naast dat ze evenementen en bijeenkomsten voor de jonge patiënten en hun ouders en medewerkers organiseert, is ze ook aanspreekpunt en contactpersoon voor stichtingen en fondsenwerving van het kinderziekenhuis. Door de beperkingen die de coronacrisis het afgelopen jaar met zich meebracht kregen sommige bijeenkomsten een wel heel bijzondere invulling.

Heel mooi, zwaar, heel dankbaar
Claudia: ‘Het is niet het meest vrolijke voorbeeld, maar ik ben wel heel trots op de manier waarop we de jaarlijkse bijeenkomst voor overleden kinderen hebben weten vorm te geven. Het is een belangrijke bijeenkomst die voor veel ouders en broertjes en zusjes maar ook voor collega’s als een soort afronding voelt. Heel mooi, zwaar, heel dankbaar om te mogen organiseren!’

‘We vonden de bijeenkomst te belangrijk om over te slaan. Maar wat doe je dan?’, vertelt Claudia over de overwegingen om deze bijeenkomst de juiste invulling te geven in een tijd waarin bij elkaar komen niet mogelijk is. ‘We besloten de gezamenlijke bijeenkomst wel te organiseren, maar dan digitaal. Ook nu, misschien wel juíst nu, is het fijn om op deze manier toch samen te kunnen komen. Natuurlijk was dat heel spannend, want dit is niet ‘zomaar een evenement’. Hoe zouden de ouders reageren? Uiteindelijk werd het een hele mooie bijeenkomst met livemuziek en een animatie waarin de kaarsen werden aangestoken.’

Over het Amalia kinderfonds

Met jouw hulp kan het Amalia kinderfonds het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker maken, bijvoorbeeld door te zorgen voor afleiding tijdens een behandeling. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling. Elke gift, groot of klein is welkom! Doneer hier.

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Contact opnemen

Neem contact op met je accountmanager. Dit kan via het contactformulier. Je wordt vrijblijvend van advies voorzien over alle zakelijke mogelijkheden in de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen en de Veluwe.

Contactformulier