Nederland behoudt 8e positie op ICCA Ranglijst

Nederland heeft in 2023 opnieuw de achtste plek behaald in de ranglijst van internationale congresbestemmingen, samengesteld door de International Congress and Convention Association (ICCA).

De ICCA-ranglijst is een belangrijke graadmeter voor de positie van landen in de internationale congressector. In 2023 heeft Nederland, net als in 2022, de achtste plaats behouden. Deze ranking is gebaseerd op diverse criteria, waaronder het aantal internationale congressen, het minimumaantal van 50 deelnemers per congres, de periodieke aard van de bijeenkomsten, en de rotatie van congresbestemmingen tussen minstens drie landen.

ICCA ranking 2023

In 2023 zijn de top drie landen voor bijeenkomsten de Verenigde Staten, Italië en Spanje, met Nederland op de achtste plek. Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan vullen respectievelijk de vierde tot en met zevende plaats in, terwijl België de vijftiende positie inneemt. Australië, Japan en Zuid-Korea zagen de grootste toename in bijeenkomsten ten opzichte van 2022, terwijl Zuid-Korea, Zweden en Italië het sterkst herstelden in vergelijking met 2019. Bij de steden voeren Parijs, Singapore en Lissabon de ranglijst aan. Amsterdam staat op de 18e plaats wereldwijd, met Rotterdam, Den Haag en Utrecht op respectievelijk de 47e, 81e en 98e plaats.

Meer lezen?

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier