Spectaculaire kas naar Midden Nederland Hallen

The Green House, dé eyecatcher van de Floriade in Almere, komt naar Barneveld. De kas, met een oppervlakte van zo'n 10.000 vierkante meter, wordt een aanvulling op het evenementencomplex van de Midden Nederland Hallen. In de kas gaat onder meer het verhaal over de korte voedselketen verteld worden.

De kas werd tijdens de Floriade ingezet om bezoekers te laten zien hoe groenten en fruit in Nederland op een moderne en duurzame manier worden geteeld. Timo Kurft, de eigenaar van de Midden Nederland Hallen, verteld dat zij dit op dezelfde manier gaan inzetten. Het plan is om hier een kenniscentrum voor de korte voedselketen te vestigen. Ook willen ze laten zien hoe het voedsel wordt gemaakt, aan de hand van innovatie, onderzoek en beleving. De kas zal niet alleen dienen als een educatieve ruimte maar ook als een foyer voor evenementen.

Samenwerking met Neder Groep, een groothandel in lokaal voedsel, en hun recent geopende logistiek centrum in Barneveld zal bijdragen aan de implementatie en innovatie van de korte voedselketen. Daarnaast zal er onderzoek worden uitgevoerd in samenwerking met Wageningen University & Research naar nieuwe teeltmethoden, zoals de teelt van bananen.

The Green House zal een nieuw landmark worden voor Barneveld en een versterking vormen voor het imago van de regio als voedselinnovator. Het project belooft niet alleen een verrijking te zijn voor het evenementencomplex maar ook een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap en economie. De Midden Nederland Hallen zal met deze toevoeging een grotere rol spelen in het hosten van diverse evenementen.

Meer inspiratie?

Contact opnemen

Heb je vragen over de regio Arnhem, het Rijk van Nijmegen of de Veluwe als zakelijke bestemming of ben je op zoek naar aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen door het contactformulier in te vullen. We komen er zo snel mogelijk bij je op terug!

Contactformulier