Kennisregio Energie- en Milieu Technologie

De afgelopen tien jaar heeft op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem een transformatie plaatsgevonden. Steeds meer bedrijven actief in de Energie-en Milieu Technologie (EMT) zijn hier gevestigd. Door zich juist hier te vestigen kunnen ze onderling kennis overdragen en zich zo verder ontwikkelen. Kennisdeling kan onder andere middels seminars, congressen en symposia. Convention Bureau Gelderland biedt een adviserende en ondersteunende rol in de organisatie van deze evenementen. Inmiddels is Gelderland uitgegroeid tot hét Nederlandse epicentrum op het gebied van EMT. Ben je actief in de EMT branche dan is Gelderland de logische regio voor jouw bijeenkomst.

Kennisclusters
Binnen het EMT cluster is een grote rol weggelegd om Arnhem te profileren als "Waterstof hoofdstad". Waterstof is de brandstof voor de toekomst. Het gebruik van waterstof zal in de toekomst helpen de uitstoot van CO2 drastisch te verlagen.

De regio Apeldoorn is met name gespecialiseerd in Cleantech; schone technieken die bijdragen aan een duurzame wereld. Daarbij kan gedacht worden aan producten en diensten die bijdragen aan een schoner milieu, het hergebruik van grondstoffen, energiebesparing en vermindering van de afvalproductie door efficiëntere productiemethodes

Stichting kiEMT
De ontwikkeling van Gelderland tot het EMT- epicentrum van Nederland is mede te danken aan de inzet van Stichting kiEMT, dat staat voor kennis en innovatie in Energie- en Milieutechnologie. De stichting heeft als doel om bedrijven die producten willen ontwikkelen, onderwijsinstellingen die energie-onderwijs bieden en overheden die een energiebeleid hanteren, aan elkaar te koppelen om zo nieuwe bedrijvigheid te ontwikkelen, met als doel om de concurrentiepositie, economie en werkgelegenheid in Oost-Nederland te verbeteren

In de afgelopen 10 jaar hebben stichting kiEMT en haar (hoofd)participanten opvallend goede resultaten geboekt. “In Gelderland zijn 175 nieuwe EMT-bedrijven ontstaan, waarmee de teller nu op 1.400 komt. Dit zijn behalve internationale bedrijven ook Nederlandse bedrijven zoals Gazelle en vele start-ups. Ook zijn er in 10 jaar tijd 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan, op een totaal van 30.000 EMT-banen. En de economische spin-off van de ontwikkelingen op EMT-gebied bedraagt maar liefst 2,2 miljard euro. Inmiddels is stichting kiEMT uitgegroeid tot een netwerk van 230 (hoofd)participanten en strekt het gebied waarin deze participanten zich bevinden zich uit over Gelderland en Overijssel, met ambities richting Brabant, Limburg en Noordrijn-Westfalen.

Jouw EMT bijeenkomst
Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een bedrijventerrein waarop veel EMT gespecialiseerde bedrijven zijn gevestigd. IPKW beschikt over verschillende industriële locaties die kunnen worden ingezet voor congressen en evenementen. Dé plek bij uitstek om kennisuitwisseling rondom EMT thema’s te laten plaatsvinden. Klik hier voor de mogelijkheden van Industriepark Kleefse Waard voor jouw congres, vergadering of evenement.

 

 

 

  • Waarom Gelderland

Vind snel een geschikte locatie voor jouw evenement

Waar ben je naar op zoek?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Selecteer uw taal