Sportregio Gelderland

Gelderland is sportief. Hier is het hart van de Nederlandse topsport gevestigd: Papendal, Het Nationaal Sportcentrum als dochter van NOC*NSF, dat als doel heeft de Nederlandse (top)sport te bevorderen. Dat gebeurt onder andere door bijeenkomsten zoals congressen, trainingen en presentaties; maar ook sportieve bijeenkomsten zoals clinics en trainingsstages.

Natuurlijk is Gelderland ook de thuisbasis van sportvoorzieningen als het GelreDome, Goffert, KNHS en OmniSport. Locaties die zich uitstekend lenen voor het organiseren van sport gerelateerde evenementen.

Sportieve evenementen
In Gelderland vindt jaarlijks het grootste wandelsportevenement ter wereld plaats: de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, beter bekend als ‘De Vierdaagse’. In 2016 stonden evenementen als het WK Jonge Paarden en de Giro d'Italia op de kalender. In 2017 strijkt het internationale fietscongres Velo-city neer in de regio Arnhem Nijmegen. Daarmee onderstreept de provincie niet alleen zijn status van schitterende destinatie voor dergelijke grote evenementen, maar ook de professionele wijze waarop de organisatie ervan wordt aangepakt.

Subsidiemogelijkheden
Provincie Gelderland richt zich op het versterken van de economische, maatschappelijke en sportieve kracht van sport in de provincie. Tot 2019 wil provincie Gelderland 80 grote sportevenementen naar Gelderland halen. De focus ligt hierbij op de kernsporten atletiek, wandelen, judo, paardensport, tennis, volleybal en wielersport. Voor sportevenementen binnen deze kernsporten kunnen subsidies worden aangevraagd. Ook voor activiteiten die bijdragen aan de toepassing van innovatie op het gebied van top- en breedtesport in Gelderland bestaan er subsidiemogelijkheden.

Excellente prestaties beginnen in Gelderland!

  • Waarom Gelderland

Vind snel een geschikte locatie voor jouw evenement

Waar ben je naar op zoek?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Selecteer uw taal