Tweede Pinksterdag is de Dag van het Kasteel

Tweede pinksterdag, 21 mei a.s. organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de elfde keer Dag van het Kasteel. Op deze dag openen meer dan 130 kastelen en buitenplaatsen in Nederland, België en Duitsland hun poorten voor publiek. Ook poorten die normaal gesloten blijven gaan van het slot. Middels activiteiten rond het jaarthema Verborgen Verhalen Verteld wil de NKS bezoekers op een unieke manier kastelen en buitenplaatsen laten beleven. Om zo kennis te delen en enthousiasme voor behoud van dit erfgoed te vergroten.

Middachten geopend op Dag van het Kasteel op 2e Pinksterdag

“Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen” zegt Janneke van Dijk, projectleider van Dag van het Kasteel, “kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met het thema Verborgen Verhalen Verteld willen wij de bezoeker deze minder bekende kanten van het leven en werken op kastelen en buitenplaatsen laten beleven”.


Tijdens de Dag van het Kasteel kunnen bezoekers zowel het kasteel als de tuinen van Middachten bezoeken, desgewenst met tuinrondleiding(en).

In het ‘kleine koetshuis’ op het plankier achter de stallen wordt op een groot TV-scherm doorlopend het verhaal uit de Gouden Eeuw van de toenmalige bewoners van het kasteel, Ursula van Raesfelt en Godard van Reede, verteld. Laat je meeslepen in de boeiende, emotionele en harde wereld van toen.

Op het plankier kunt je ook onder het genot van een kopje koffie met appeltaart genieten van het prachtig uitzicht op de prachtig bloeiende tuinen. In het koetshuis staan diverse bij Middachten behorende koetsen opgesteld.

 

Op Tweede Pinksterdag 21 mei 2018 zijn kasteel en tuinen te bezichtigen. De tuinen zijn van 10.30 tot 16.30 opengesteld.

Om 12.00 en 15.00 uur zijn er twee tuinrondleidingen waar je alles over de geschiedenis van de tuin te weten kunt komen.

Het kasteel is tussen 13.00 en 16.00 uur doorlopend te bezoeken.

 

Meer informatie: www.middachten.nl of www.dagvanhetkasteel.nl

Vind snel een geschikte locatie voor jouw evenement

Waar ben je naar op zoek?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

Selecteer uw taal